Thu. May 30th, 2024

Fergetjenesten Color Line har måttet kansellere flere avganger på grunn av den varslede stormen som er forventet å ramme Danmark i løpet av de kommende dagene. Dette vil også påvirke danskebåtene som opererer mellom Norge og Danmark.

Fjord Line, en annen betydelig aktør innen fergebransjen, har allerede tatt beslutningen om å avlyse flere av sine avganger til Danmark. Dette skaper betydelige utfordringer for reisende som hadde planlagt å benytte seg av fergene i den nærmeste fremtiden.

Fjord Line har opplyst på sine nettsider at de har kansellert avgangen mellom Kristiansand og Hirtshals for både torsdag morgen og torsdag kveld på grunn av de ugunstige værforholdene. Samme avganger blir også påvirket av kanselleringen på fredag. Ifølge selskapets egne oppdateringer er skipene fremdeles i Danmark, og det er fortsatt usikkert når de kan gjenoppta normal drift.

Color Line hadde tidligere uttrykt at de ville følge situasjonen nøye, og de hadde opprinnelig planlagt å opprettholde sine avganger til Danmark som planlagt. Imidlertid har de også måttet revurdere situasjonen i lys av den stadig forverrende værmeldingen. Deres nettside kunngjør nå at flere avganger til og fra Danmark vil bli kansellert på torsdag, fredag og lørdag som en følge av den ventede uværet.

Color Line betjener ruter fra både Larvik og Kristiansand til Hirtshals, og begge disse ruten vil bli påvirket av kanselleringene.

Ifølge rapporter fra danske medier forventes det kraftig vind de kommende dagene i Danmark. I Skagerrak, som ligger mellom Norge og Danmark, forventes det bølger som kan nå opp til fem til seks meter i høyde. Tilsvarende vil Kattegat oppleve bølger på mellom tre og fem meter. Dansk Radio rapporterer at danskene forbereder seg på den verste stormfloen på over hundre år de neste to dagene.

Vinden har allerede begynt å øke i styrke fra øst i Danmark, ifølge danske medier.

Situasjonen er derfor kritisk for reisende som hadde planlagt å ta fergen mellom Norge og Danmark i de kommende dagene. Begge de store fergeselskapene, Color Line og Fjord Line, har måttet tilpasse sine tjenester som følge av den usikre værsituasjonen og de utfordrende forholdene på havet. Passasjerer oppfordres til å følge med på oppdateringer fra fergeselskapene og være forberedt på forsinkelser og kanselleringer i forbindelse med sine reiseplaner.