Wed. Jul 24th, 2024

Niso-leder Erlend Hanstveit mener det er diskriminerende å nekte kvinnelige hoppere å konkurrere i skiflyvning. Han har satt advokater på saken – og godtar ikke et nei fra FIS.

«Å nekte kvinnelige skihoppere å konkurrere i skiflyvning, bare fordi de er kvinner, er kjønnsdiskriminering.» Det skriver Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (Niso) sammen med LOs advokater i et brev til hoppkomiteen i FIS. I brevet begrunner de kvinners rett til å konkurrere i skiflyvning gjennom juridisk lovgivning, og at direkte og indirekte diskriminering er ulovlig, ifølge et EU-direktiv.

– Det er en sterk oppfordring til å ta hensyn til det faktumet at dette er diskriminering basert på kjønn av hvilke utøvere som får lov til å utøve en øvelse innenfor idretten sin, sier Erlend Hanstveit, forbundsleder i Niso. Brevet ble sendt til FIS bare få dager før hoppkomiteen skal diskutere skiflyvning for kvinner i den kommende sesongen. Til nå har svaret vært nei, men da avslaget kom for et år siden mente flere at det så lyst ut for skiflyvning for kvinner neste sesong.