Thu. May 30th, 2024

TORINO (NRK): Daniil Medvedev (25) har vist fingeren til publikum, kastet mynter etter dommeren og knust racketer i frustrasjon. Casper Ruud (22) bryr seg ikke om det skjer igjen.

– Vi får håpe på at han kan holde på med noen flere slike ting. Det betyr kanskje at det går min vei, flirer Casper Ruud til NRKs spørsmål. Selv har han som mål å gå gjennom karrieren uten å ødelegge en eneste racket, slik som forbildet Rafael Nadal. Det målet kunne neppe Daniil Medvedev satt seg. Racketen har tidvis haglet. Av banen beskrives han som en kjempefyr. På banen er det delte meninger – uten at det stjeler Ruuds fokus. For Medvedev er soleklar favoritt i ATP-sluttspillets semifinale. Han var i finalen av Australian Open og vant US Open. For ett år siden feiret han sluttspillseieren i London. Gruppespillet i Torino gikk han gjennom uten å tape.

Men nok stjal en gang stjal oppførselen hans overskriftene. Da han møtte hjemmehåpet Jannik Sinner, fikk han publikum mot seg. Under et sidebytte «gjespet» han demonstrativt. – Han liker ikke når det ikke går veien og liker ikke å tape. Jeg så bare noen bevegelser og noe greier han holdt på med i går som man kanskje ikke ser så ofte på en tennisbane. Det er kanskje noe man ikke ser så ofte på en tennisbane. Han er litt uortodoks på mange måter, sier Ruud.

Medvedev har ikke gått gjennom karrieren uten kontroverser. Han har utfordret Stefanos Tsitsipas til slåsskamp. Det vanket bot etter at han kastet mynter mot dommeren. Russeren viste fingeren til tilskuerne i New York, og er kjent for å kjekle litt med publikum.