Wed. Jul 24th, 2024

Forhandlingene mellom NASCAR og Cup Series-teamene om å fornye deres charteravtale nærmer seg en fastlåst situasjon. The Associated Press oppsummerte den nåværende tilstanden i prosessen på mandag. Fra å gjøre charter permanent til å tillate private equity-selskaper å kjøpe charter og NASCAR å eie team, er det splittende krav fra begge sider, og ingen gir etter. Muligheten for en boikott eller en utbrytersserie er en mulighet hvis fremgang ikke oppnås, men det er en rute som ingen av teamene ønsker å ta.

NASCAR tilbyr for tiden teamene en syvårig forlengelse på deres 36 charter, Cup Series’ heltidsposter. Dette vil også inkludere et kostnadstak og to kontroversielle bestemmelser: Familien France, NASCARs eiere, vil få lov til å kjøpe charter, og private equity-selskaper vil også kunne kjøpe charter. Bortsett fra den garanterte innføringen, har charter ingen egenverdi.

Charter har heller ingen fast pris, og kostnaden for å kjøpe en har steget siden deres introduksjon i 2016 da teamene kjøpte og solgte dem seg imellom. I 2018 kjøpte Spire Motorsports et charter for $6 millioner, og i 2023 kjøpte de et annet charter for $40 millioner. Dette er nettopp grunnen til at teamene ønsker at charterene skal bli permanente. Hvis NASCAR bestemmer seg for å avslutte chartersystemet og la avtalene utløpe, vil alle millionene som er brukt av team-eiere bare forsvinne.

Med charterene satt til å utløpe etter dette året og NASCAR uvillig til å gi etter, må teamene vurdere sine alternativer. AP forklarer:

“Teamene ønsker ikke å starte sin egen racingliga, og de tror NASCAR vil gå videre uten lag som Hendrick Motorsports eller Joe Gibbs Racing eller Team Penske hvis de bestemmer seg for å boikotte løp. Et slikt scenario ville la det være opp til fansen å avgjøre om erstatningene — sannsynligvis sjåfører og team fra lavere nivåer — gir et seerverdig produkt.”

“Jeg tror det fortsatt er mye arbeid å gjøre. Ikke litt arbeid. Ganske mye. Så det vil være prioritet de neste månedene å få dette litt nærmere,” sa Denny Hamlin, medeier av 23XI Racing, etter at NASCARs tilbud ble gjennomgått.