Thu. May 30th, 2024

Leo Østigård (22) har på rekordtid spilt seg inn i nordmenns hjerter med uredd og oppofrende stopperspill. Mot Sverige imponerte han igjen.

– Leo var ekstremt god igjen. Vi må få hylle han litt også, i alt Haaland-hysteriet. Det sier landslagskaptein Martin Ødegaard etter den kruttsterke 2-1-seieren mot Sverige på Friends Arena. Alle snakket om Haaland, men Ødegaard mener den ferske 22-åringen, som bare har spilt tre landskamper, fortjener mye ros.

– Leo gjør en bra match igjen, all honnør til ham, sier Ødegaard. Også Andreas Hanche-Olsen, som har mistet plassen ved siden av Stefan Strandberg til nettopp Østigård, fullroser den kortklipte stopperbautaen. – To store kamper av Leo denne uken, det er utrolig kult å se. Han og Stefan har rydda unna det som har vært. To enorme prestasjoner, jeg håper vi fortsetter sånn, sier Hanche-Olsen til NRK.

Mot Sverige fikk vi igjen se en Østigård som går totalt uredd til verks. I første omgang, da en ball var på vei ut etter en dødball, kom plutselig 22-åringen som en rakett med et heroisk forsøk på å stupheade ballen mot mål. En situasjon beskrivende for den spillertypen han er blitt. «Blir glad av måten Østigård går inn i hodedueller på,» skrev fotballekspert Christian Gauseth på Twitter underveis i kampen søndag.