Wed. Apr 24th, 2024

Sivert Bakken knuste Sturla Holm Lægreid i spurten, og tok sin aller første verdenscupseier på hjemmebane i Holmenkollen. Det står i sterk kontrast til tilværelsen på operasjonsbordet i forkant av forrige sesong.

Selv om Lægreid bommet på begge de stående skytingene hadde han et strålende tempo i sporet. På siste runde tok han igjen lagkamerat Sivert Bakken, som hadde smelt ned samtlige 20 blinker. De to fulgte hverandre inn på stadion, og det endte i et dramatisk spurtoppgjør. Der hadde Bakken et tempo lagkameraten ikke kunne følge.

– Jeg var helt ferdig. Det var ikke noen rå spurt, hvor alt stemmer. Jeg gikk kun på vilje, og prøvde å ikke snuble. Nå priser verdenscupvinneren seg lykkelig for hjerteoperasjonen han tok for ett år siden.Vinneren er mildt sagt overrasket over prestasjonen han leverte i årets siste konkurranse. Seieren gjorde også at han, som rekrutt, fikk sammenlagtkula i fellesstartcupen, og det etter en dag hvor kroppen kjentes tung og sliten ut.

– Før i dag så tenkte jeg at jeg får prøve å gjøre et verdig punktum på sesongen. Gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg kjente meg litt tung på oppvarming og tenkte jeg fikk ta det som det kommer. Så avsluttet jeg med seier, kule og møte med Kongen. Det er en opplevelse, sier Bakken.