Wed. Apr 24th, 2024

– Hjertet mitt brenner for skisporten, og dette er en fantastisk mulighet, sier den nye sjefen som ble tilsatt i et styremøte på tirsdag.

Åge Skinstad kjenner skimiljøene og frivilligheten i Norge og Trøndelag godt. Han har også et godt internasjonalt nettverk, sier styreleder Bård Benum i Ski-VM 2025 i ei pressemelding.

Organisasjonen har vært på jakt etter ny sjef etter at det 27. september ble klart at Berit Svendsen ikke ønska å fortsette i jobben som leder for Ski-VM i Trondheim i 2025.

Benum trekker også fram at Skinstads lange og brede ledererfaring, både fra idrett og næringsliv, dekker svært mange av de viktige områdene i tiden fram mot VM.

Drømmejobben

– For en som har vært til stede på svært mange store skiarrangement er dette drømmejobben, Alle som husker VM i 1982, 1997 og 2011, og som er glade i skisporten, kan tenke seg en sånn jobb, sier Skinstad.

– Jeg gleder meg veldig og tror vi skal få til en superfest, sier Skinstad til NRK.

Han var selv til stede under VM i Trondheim i 1997 og ønsker å bidra til at VM i 2025 kan bli en enda større folkefest.

Skinstad kommer fortsatt til å ha hjemmeadresse på Toten, men ønsker seg ei leilighet ved Granåsen i Trondheim.

– Jeg kommer til å være så mye i Trøndelag som jeg mener det er riktig å være, sier Skinstad til NRK.

– Selv om en trønder hadde fått jobben, ville også den personen være nødt til å forlate Trøndelag innimellom i denne jobben.

Tidligere skiløper

Den nye sjefen for Ski-VM i 2025 har lang erfaring fra sporten.

Skinstad er tidligere langrennsløper og fikk sine første verdenscuppoeng i Trondheim i 1990. Han har senere vært sportssjef for langrenn i Norges Skiforbund og hatt en rekke lederstillinger i næringslivet.

Han skal også ha god forståelse for media og sponsormarkedet, skriver Skiforbundet i en pressemelding.

Da Berit Svendsen sa opp jobben som VM-sjef ble Skinstad bedt om å stå på ei liste over potensielle navn til å overta.

– Jeg ble selvsagt smigret over forespørselen og etter det har jeg vært i intervjuer og fått sjekket referanser av styret. Jeg opplever det som en veldig ryddig prosess, sier Skinstad.