Wed. Jul 24th, 2024

– Jeg er usikker på om hun hoppteknisk har sett bedre ut! Det sier landslagstrener Christian Meyer om Maren Lundby. Han bekrefter at 28-åringen denne uka deltar på sin første hoppsamling på to år.

Da OL- og VM-vinner i skihopping, Maren Lundby, fikk problemer med vekta, gikk hun opp 14 kilo. Det bekrefter hun i boka «Et møte med Maren», skrevet av forfatter Silje Regine Bråthen.

For halvannet år siden sto hoppkarrieren i fare. Men på sensasjonelt vis har hun jobbet seg tilbake, og nå sier landslagstrener Christian Meyer til Dagbladet:

– Det går utrolig bra med henne, både hoppteknisk og mentalt. Motivasjonen er veldig bra.

Og:

– Hun er med på samling i Midtstubakken denne uka. Vi hopper onsdag og torsdag. Det er første gang siden august 2020 at vi får samlet hele landslaget på damesida og alle hopper.

Det var etter VM-gullet i Oberstdorf i 2021 at Lundby måtte sette hoppkarrieren på vent. Kroppen var i ulage og hun fikk utfordringer med vekta.

Det kan skje i idretter der du har pint vekta over lang tid. Lundby har ett OL-gull, to VM-gull og har vunnet verdenscupen sammenlagt tre ganger.

Hun måtte stå over forrige sesong og det var aldri sikkert at hun ville komme tilbake. Men så begynte hun å respondere på treninga igjen. I begynnelsen av september hoppet hun for første gang siden VM-gullet i Oberstdorf.

– Jeg opplevde det som veldig fint, og at det var på tide. Når du ikke har gjort noe på en stund, er gleden ekstra stor, sier Lundby til Dagbladet om de fem hoppene på Lillehammer.

– Jeg var kjempegiret og fornøyd med å være tilbake. Jeg følte også at jeg hadde noe i bakken å gjøre.

Fordi det har vært en krevende situasjon, har både Lundby og trenerteamet vært forsiktige med å slå noe fast altfor sikkert – før nå.

Og framgangene vekker oppsikt.

Dagbladet møter Meyer under lanseringen av boka «Hoppsjel», som omhandler landslagssjef Clas Brede Bråthen og konflikten med Norges Skiforbund.

– Jeg er usikker på om hun hoppteknisk har sett bedre ut, sier Meyer, som holdt et musikalsk innslag under boklanseringen i går sammen med Alexander Stöckl.

– Jeg synes også at flyfasen begynner å likne på 2018-sesongen. Den er kanskje enda bedre enn i 2018. Jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å slå ut i Midtstuen.

For ordens skyld: I 2018-sesongen tok Lundby OL-gull i Pyeongchang og vant verdenscupen sammenlagt.

«Maren is rocking it on the camp at the Midtstubakken», heter det.

– Kommer hun garentert til å konkurrere i vinter?

– Ja, det er hundre prosent sikkert, svarer Meyer.

– Hva tenker du om det, med tanke på det hun har vært gjennom?

– Det tror jeg ikke at jeg skal gå så dypt inn på. Da blir jeg sentimental. Men når jeg får høre navnet hennes i hoppbakken igjen, kommer det garantert til å bli emosjonelt.

Fordi:

– Det har vært en jækla hard kamp.

Hopperne skal ha en siste samling i Planica før verdenscupstarten i Wisla i Polen fra 4. til 6. november.

Da blir det avgjort om Lundby gjør comeback i Wisla eller på Lillehammer i desember.

– Hun er beinhard. Dette mangler sidestykke, mener Meyer.