Wed. Jun 19th, 2024

Den lille klubben Girona i Catalonia har vært en bemerkelsesverdig kraft denne sesongen, med bare én tap hittil.

I lørdagens kamp snudde de et 0–1-underskudd til en 2–1-seier mot Valencia, med Savio som scoret vinnermålet på overtid.

Senere på dagen vant Real Madrid 2–0 mot Granada. Begge lagene står nå med 38 poeng, fire foran Barcelona, som slo Atlético Madrid 1–0 på søndag.

Míchel, treneren for Girona, uttalte tidligere i høst at han aldri kunne forestille seg at de skulle ligge øverst på La Liga-tabellen.

Klubben er del av City Football Group (CFG), et holdingselskap som administrerer flere fotballklubber globalt, eid hovedsakelig av Abu Dhabi United Group med 78 prosent eierandel. Girona, sammen med klubber som Manchester City, New York City FC og Troyes AC, er en del av dette selskapet.

Takket være CFG har Míchel hatt tilgang til ekspertise, analyser, statistikk, faglig veiledning og nye spillere fra forskjellige klubber under holdingselskapet.

En av de unge talentene som har skilt seg ut i La Liga, er 19 år gamle Sávio Moreira. Han utviklet seg gjennom Atlético Mineiro’s akademi, som har fostret stjerner som Ronaldinho, Diego Tardelli og Gilberto Silva.

Troyes AC, også en del av City Football Group, sikret seg talentet for 6,5 millioner euro, med potensielle bonuser på opptil 6 millioner euro basert på prestasjoner.

Sávio har ennå ikke spilt for Troyes i den franske 2. divisjonen. Etter en låneperiode til PSV i Nederland forrige sesong, hvor han ikke klarte å etablere seg, har suksessen endelig kommet i hans første sesong med Girona.

Deco, sportsdirektøren i Barcelona, oppdaget Savios talent tidlig, selv før City Group involverte seg. Nå kan det være utfordrende. Sávio er på lån til Girona, men CFG eier rettighetene hans frem til 2027.

Etter at flere nøkkelspillere forsvant fra Girona denne sommeren, hadde mange forventet at klubben skulle slite. Likevel har Quique Carcel og Míchel klart å bygge opp et sterkt kollektiv, støttet av CFG og noen spesielle innkjøp.