Thu. May 30th, 2024

TORINO/OSLO (NRK): Casper Ruud (22) kunne knapt fått en verre start på karrierens viktigste kamp. Men med en mesterlig snuoperasjon brøt han forbannelsen mot Andrej Rubljov (24). Nå venter verdenstoeren i semifinalen av ATP-sluttspillet.

– Jeg vet ikke hvordan jeg gjorde det, sier Casper Ruud like etter seieren. Den satt langt inne. Han lå under ett sett. Rubljov brøt først i andre sett, men da Ruud brøt tilbake snudde kampen. Frustrert kastet russeren racketen i bakken. – Det en fantastisk dag for meg og karrieren. Dette året har vært spesielt, og så følge det opp med to gode kamper her, sier Ruud like etter kampen.

Verdenstreer Alexander Zverev fikk gå forbi pressesonen i fred. Han gist et anerkjennende nikk fra de tyske journalistene, men det er Casper Ruud alle er ute etter. Eurosport, Sky, Rai og Rai står kø for å snakke med ham, mens fysioterapeut Alexander Brun mest av alt vil komme i gang med restitusjonen for å få ham klar til semifinalen mot verdenstoer Daniil Medvedev. Han har kunne hvile seg siden torsdag kveld. – I morgen blir det trolig den største kampen i min karriere. Jeg må spille på mitt beste om jeg skal ha en sjanse, sier Ruud.

Da NRK spurte Christian Ruud dagen i forveien, resonnerte han seg frem til at fredagens kamp allerede ville være sønnens vitigste kamp i karrieren. Større enn de fem finalene i ATP 250-turneringer og de to Masters-semifinalene han har oppnådd tidligere i år. På spill sto en semifinale, 200 rankingpoeng og et syvsifret pengebeløp. Teamet var også smertelig klare over Rubljovs styrker etter at fire av fire tidligere møter endte med tap. Ruud skulle bekjempe ild med ild. Det startet ikke lovende. Verdensfemmeren var i det umulige hjørnet da kampen startet i Torino. Han fikk spille på styrkene sine og tok kontroll, slik han ikke skulle få lov til.