Wed. Apr 24th, 2024

Atten personer ble arrestert i dag av GNR, mistenkt for å ha stjålet oliven i kommunene Aljustrel og Beja, etter å ha blitt beslaglagt rundt 1650 kilo av denne frukten, sa kilden til sikkerhetsstyrken.

Den samme kilden fortalte Lusa nyhetsbyrå at i Aljustrel kommune, Beja-distriktet, ble fire menn og to kvinner av utenlandsk statsborgerskap, i alderen 17 til 40 år, arrestert og beslaglagt rundt 1200 kilo oliven og to kjøretøy.

I Beja kommune ble ni menn og tre kvinner i alderen mellom 20 og 55 år arrestert, ifølge kilden til vakten, og beslaglagt rundt 450 kilo oliven og fem kjøretøy.

De mistenkte ble arrestert av soldater fra territorialpostene til Aljustrel og Beja og Kriminalundersøkelsen til Beja Territorial Command i “flagrante delicto å stjele oliven,” etter en operasjon for å bekjempe tyveri av oliven, utviklet i dag i disse to fylkene, sa kilden til GNR.

De mistenkte vil torsdag bli presentert for domstolene i Ourique og Beja for første rettslige avhør og anvendelse av mulige tvangstiltak, la kilden til vakten til.