Wed. Jul 24th, 2024

En rekke svært lave temperaturer har tvunget arrangørene av Norgescupen i langrenn på Gålå til å utsette starten på søndagens konkurranser. Pararennene har dessverre blitt avlyst som en konsekvens av de ekstreme kuldegradene.

Klokken 10 på søndag melder juryen at de planlagte rennene for parautøverne ikke vil kunne gjennomføres. Det er nå usikkerhet rundt hva som vil skje med Norgescuprennene for senioreliten.

Starttiden for kvinner senior er fastsatt til klokken 11.10, mens menn senior skal starte klokken 12.10.

Ved 08.30-tiden søndag morgen informerte juryen om at det var registrert 18,4 minusgrader på det kaldeste punktet i løypa på Gålå. Som en direkte følge av dette ble rennstarten i første omgang utsatt med en halvtime.

Grensen for å avvikle skirenn er normalt 18 minusgrader. Etter planen skulle konkurransene på Gålå ha startet klokken 09.30, men de nyeste målingene av kulde ga ikke oppmuntrende resultater. En endelig avgjørelse angående Norgescuprennene for menn og kvinner vil bli kunngjort klokken 10.40.

Opprinnelig var det 20 kilometer intervallstart i fri teknikk som sto på programmet for søndagen. Imidlertid tok arrangørene på Gålå allerede lørdag grep for å forsikre seg om gjennomføring av Norgescuprennene. Distansen ble redusert til 15 kilometer.

Beslutningen om å redusere distansen har sammenheng med de spesifikke kuldegrensene. For distanser opp til 15 kilometer er det tillatt å arrangere renn så lenge temperaturen er under 18 minusgrader. Ved lengre distanser er grensen satt til 15 minusgrader.

Johannes Høsflot Klæbo deltok på startstreken både fredag og lørdag på Gålå. Imidlertid er ikke superstjernen til stede på søndag.

De som vinner 15-kilometerrennene er direktekvalifiserte for å delta i verdenscupen i Trondheim om to uker. Rennene i trønderhovedstaden fungerer som et prøve-VM.