Thu. May 30th, 2024

NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing, LLC) kunngjorde i dag at de vil arrangere en helt ny turnering i løpet av sesongen for NASCAR Cup Series™ i 2025. Plasseringen i brakett-stilens hode-til-hode konkurranser over TNT Sports’ fullstendige program med fem løp vil bli bestemt av resultatene fra de tre siste løpene som vil bli vist på Prime Video.

Brian Herbst, NASCARs visepresident for media og produksjon, uttrykte entusiasme over de nye medierettighetspartnerskapene i 2025: “Vi gledet oss til å samarbeide med Prime Video og TNT Sports for å utvikle fanengasjementskonsepter som fremmer historier i sporten vår og innovasjon fra et produksjonsperspektiv. Ideen om en turnering i sesongen har vært diskutert innen NASCAR-industrien, og da vi begynte å fokusere på å legge til markedsføringsaspekter som vekker interesse gjennom sesongen, ble vi begeistret for muligheten til å utnytte markedsføringskraften fra Amazon og TNT Sports for å bringe dette konseptet til live.”

Alle sjåfører er kvalifiserte for seedingløpene som vil finne sted i de tre siste løpene av Prime Videos dekning av NASCAR Cup Series. De 32 beste sjåførene basert på seedinghendelsene, vil kvalifisere seg for turneringskonkurransen i sesongen. Seedingen for braketten vil bli fastsatt av den beste plasseringen i hvert løp over de tre løpene, med tiebreakers bestemt av den neste beste plasseringen, etterfulgt av sesongpoengposisjon.

Turneringen starter med det første arrangementet i TNT Sports-delen av NASCAR Cup Series-sesongen. Sjåførene vil konkurrere hode-til-hode, og sjåføren som avslutter høyest i hvert løp, vil avansere over fem runder. Vinneren av turneringen vil motta en premie på 1 million dollar.

Craig Barry, visepresident og sjef for innhold i TNT Sports, uttalte: “Det har aldri vært en bedre tid å være fan av motorsport, og denne helt nye turneringen i sesongen vil bringe en ny konkurransemessig dynamikk til NASCARs sommerhelger. TNT Sports har alltid vært i forkant av kreativitet og innovasjon, og NASCAR er en perfekt partner for å realisere denne visjonen på tvers av våre nettverk og plattformer.”

Charlie Neiman, leder for sports partnerskap i Prime Video, la til: “Vi er begeistret for å være en del av NASCARs første turnering i sesongen neste sesong. Denne turneringen vil vise ligaens evne til å drive innovasjon og engasjere fansen med økt konkurranse i en nøkkel del av NASCAR-planen.”

I november 2023 sikret NASCAR nye syvårige medierettighetsavtaler for NASCAR Cup Series med fire førsteklasses distribusjonspartnere – FOX Sports, NBC Sports, Amazons Prime Video og TNT Sports, en divisjon av Warner Bros. Discovery – for å levere live-dekning av alle 38 løp i NASCAR Cup Series, som starter i 2025 og strekker seg gjennom 2031-sesongen.

Prime Video og TNT Sports vil dele en serie med 10 midtsesongløp jevnt. Begge eier også de eksklusive rettighetene til utvalgte praksis- og kvalifiseringssesjoner for NASCAR Cup Series-planen gjennom 2031.