Wed. Jul 24th, 2024

Daniil Medvedev viste fremragende forsvarsspill, inspirert av Novak Djokovic, onsdag kveld da han tidlig tok kontroll over spillet, før han senere måtte kjempe hardt for å stå imot et comeback fra den chilenske spilleren Nicolas Jarry, og til slutt vant med 6-2, 7-6(7) i Miami Open presentert av Itau.

Verdensfireren i PIF ATP-rangeringen har sikret seg en rematch av Australian Open-finalen mot Jannik Sinner i fredagens semifinale, idet han sikter mot sin tredje finale på de fire siste turneringene.

“Jeg syntes jeg spilte på et godt nivå i det første settet, uten å gjøre noe ekstraordinært, bare nok til å vinne,” uttalte Medvedev. “Deretter begynte han å spille mye bedre, og det ble tøffe ballvekslinger, tøffe poeng. Han servet bedre, og det var bare et spørsmål om noen få poeng i tie-breaket.”

“Jeg forventet at han ville få mye støtte fra det chilenske publikummet, og atmosfæren var god.”

Medvedev gjorde bare tre upressede feil mot Jarrys 14 i det første settet, før Jarry kjempet seg tilbake i kampen og var to poeng unna å ta det andre settet i en berg-og-dalbane av en tie-break. Men Medvedev holdt nervene i sjakk og forlenget sin seiersrekke på Hard Rock Stadium til ni kamper, mens han nå er to seire unna å forsvare en tittel for første gang i sin karriere.

Med en forbedring til 18-3 for sesongen dominerte 2024 Australian Open-finalisten Medvedev med en imponerende natt på serven. Han ble ikke presset til deuce før i det niende gamet av det andre settet og vant 80 prosent av poengene på første serve ifølge Infosys ATP Stats.

Med støtte fra det energiske publikummet i Sør-Florida kjempet Jarry seg tilbake i matchen, og han sikret seg sin eneste bruddmulighet i kampen etter et dramatisk poeng som han avsluttet ved nettet, med muligheten til å bryte for å lede 6-5. Men Medvedev avverget denne lille åpningen med et Serve +1 backhand-spill, og utnyttet snart en rekke upressede feil fra Jarry i en dramatisk tie-break for å krysse mållinjen.

Jarry hadde settet på sin racket ved 5/4 i tie-breaket, men klarte ikke å finne førsteserven. Han gjorde påfølgende rutinemessige upressede feil som ga initiativet tilbake til Medvedev, som til slutt trengte tre matchballer for å sikre seieren.

Jarry kunne ha returnert til topp 20 og blitt den første chileneren til å nå semifinalen i Miami siden Fernando Gonzalez i 2004, hadde han skapt en overraskelse.