Wed. Jul 24th, 2024

Værgudene var nådige denne helgen i Aspen Snowmass, Colorado, for de to storslalåm-rennene i FIS verdenscup-sirkuset 11. og 12. mars. Storslalåm-rennene er en del av tre tekniske disipliner ved det glamorøse feriestedet i Colorado, med et slalåm-renn som følger på søndag, 13. mars. Begge storslalåm-arrangementene ble vunnet av Sveits’ Marco Odermatt, som markerer hans 11. og 12. påfølgende seier i storslalåm henholdsvis. Med denne utrolige bragden sikret Odermatt ikke bare sesongens storslalåm og den samlede sesongens krystallkule, men den 26 år gamle sveitsiske skiløperen er også nå personen med det nest høyeste antallet påfølgende seire i storslalåm, bare to seire unna å tangerer med den legendariske pensjonerte skiløperen Ingemar Stenmark fra Sverige.

Storslalåm — Fredag, 11. mars
På fredag hadde Odermatt dominert fra starten, og ski inn i ledelsen på sitt første løp foran Norges Alexander Steen Olsen med 0.12 sekunder, og sin egen lagkamerat Loic Meillard med 0.19 sekunder. Kvalifisert for andre omgang fra Team USA var River Radamus på 16. plass. Australias Louis Muhlen Schulte snek seg inn blant de 30 beste som kvalifiserer seg for andre omgang på 28. plass, mens USAs Patrick Kenney gikk glipp av det på 37. plass. Totalt 24 skiløpere avsluttet første omgang med en fryktet DNF, inkludert USAs Tommy Ford, George Steffey, Isaiah Nelson, og Brian McLaughlin, samt kjente navn som Manuel Feller fra Østerrike.

Andre omgang blir kjørt i motsatt rekkefølge, noe som betyr at de raskeste skiløperne fra første omgang går sist. Atle Lie McGrath fra Norge satt i lederens sete i målområdet, etter å ha ski inn i ledelsen fra syvende plass i første omgang, og så på de tre beste med stigende forventning. Med de tre raskeste skiløperne igjen å gå, var oddsen ikke i hans favør. Sveits’ Loic Meillard som tredje sist la ned en fantastisk omgang og ski til sitt første storslalåm-podium for sesongen, og tok ledelsen med 0.67 sekunder fra nordmannen. Løypen var satt av hans trener, noe som kan ha arbeidet til hans fordel. Neste mann ut var McGraths lagkamerat Steen Olsen, som hadde 0.07 sekunders ledelse på Meillard. Nordmannen falt bak tidlig i løpet og kunne ikke plukke opp farten på den isete toppseksjonen, og endte hele sekundet bak Meillard.

Sist ut var Odermatt, som mesterlig mestret toppseksjonen, og utvidet sin ledelse på Meillard. En liten feil på midtseksjonen kostet ham litt tid, og plasserte ham bak lagkameraten. Odermatt er kjent for sin sterke avslutning og nok en gang skjøt sveitseren over mållinjen, og klemte ut en 0.14 sekunders ledelse på lagkameraten og hevdet sin 11. påfølgende seier i storslalåm og 36. karriereseier.