Thu. May 30th, 2024

Vincent Trochecks mål i andre overtid var en perfekt oppsummering av serien mellom New York Rangers og Carolina Hurricanes så langt: Målet kom under et overtallsspill for Rangers mens Carolinas straffeutvisning igjen sviktet.

“Det er ikke mye annet å snakke om. Det er åpenbart,” sa Carolinas kaptein Jordan Staal etter at New York sikret seg en 4-3-seier og en 2-0 ledelse i serien tirsdag kveld. “Vårt undertall må fungere bedre. Hvis vårt overtall hadde omsatt en [mulighet], hadde vi sannsynligvis vunnet. Alle i garderoben vet at våre spesiallag må forbedres.”

Rangers scoret på to av syv overtallsspill i kamp 2, etter at de bare trengte 23 sekunder for å score to ganger i to muligheter i kamp 1. I løpet av sluttspillet har New York nå ti mål på 25 overtallsmuligheter (40%). Utenom Edmonton Oilers, er ingen hetere med en mann mer.

Det handler ikke bare om hvor mange mål Rangers scorer i overtall, men når de scorer dem.

Rangers utlignet til 3-3 på et overtall da Chris Kreider satte pucken i mål for sitt tredje sluttspillmål kl. 6:07 i tredje periode, mens Dmitry Orlov satt utvist for tripping.

Trochecks seiersmål i andre overtid kom mens Carolinas forsvarsspiller Brady Skjei satt utvist for å ha krysstaklet. Trocheck har scoret i fem strake kamper, noe som plasserer ham sammen med Cecil Dillon (5 kamper i 1933) for den lengste målstreken i sluttspillet i Rangers’ historie.

Utvisningen av Skjei ble kritisert på sosiale medier og under sendingen for ikke å være så markant som man kunne forvente for en straffe dømt kl. 6:37 i den andre overtid.

Staal ble spurt etter kampen om Rangers falt for lett i situasjoner for å trekke til seg straffer.

“Godt spørsmål,” sa han, før han tok en lang pause for å samle tankene. “Det er vanskelig for dommerne å vite hvor hardt gutta treffer hverandre. Det er som det er.”

I mellomtiden har Hurricanes ikke klart å score på overtall mot Rangers. De var 0-for-5 i både kamp 1 og kamp 2, mens Rangers’ straffeutvisning var 10-for-10 i starten av serien.

“Vi må absolutt være skarpere. Vi må komme innenfor. Vi er alle på utsiden. Slik gjør vi det ikke. Vi må tilbake til å gjøre det på den måten vi vet,” sa trener Rod Brind’Amour.

Målvakt Igor Shesterkin har også vært en faktor i det perfekte straffedrepingen, etter å ha stoppet alle ti skuddene han har stått overfor i overtall. Dette inkluderte to redninger på Hurricanes stjerne Sebastian Aho i overtid, som utløste flere rop av “I-GOR!” fra Rangers-fansen.

“MSG var elektrisk i kveld. Det er en utrolig følelse hver gang. [Jeg var] nesten på gråten,” sa Shesterkin om tilropene.

Rangers’ forsvarer Jacob Trouba sa: “Det er Igor … vi vinner ikke den kampen uten ham.”

Hurricanes hadde den beste straffeutvisningen (86,4%) og den nest beste overtallsspillet (26,9%) i grunnserien. I første runde mot Islanders, gikk Hurricanes 5-for-15 med overtall – selv om de tillot tre mål på 11 overtallsmuligheter.

Men i denne runden blir de dominert.

“Den delen av spillet går bra akkurat nå,” sa Trouba. “Det kan endre seg. Selvfølgelig vil vi at det skal forbli slik, men du vil ikke vinne kamper bare på den måten.”