Wed. Jul 24th, 2024

Etter å ha vunnet sin første Grand Slam-tittel i Australian Open, ble Sinner den første italienske mannen til å nå toppen av herretennis etter at Novak Djokovic trakk seg på grunn av skade i kvartfinalen i French Open tidligere denne måneden.

Jannik Sinner går inn i en Grand Slam som toppseedet spiller for første gang i Wimbledon, og den formsterke italieneren kan øke avstanden til konkurrentene ved å vinne sitt andre store trofé for året.

Etter å ha løftet sin første Grand Slam-tittel i Australian Open, ble Sinner den første italienske mannen til å nå toppen av herretennis etter Novak Djokovics tilbaketrekning på grunn av skade i kvartfinalen i French Open tidligere denne måneden.

Sinner, som ble beseiret av den endelige mesteren Carlos Alcaraz i semifinalen i Roland Garros, ville ha foretrukket å sikre seg toppplassen på en litt annen måte, men 22-åringen har vært i toppform med seire i Rotterdam, Miami og Halle.

“Det betyr selvfølgelig mye for meg. Å være verdens nummer én betyr at du har hatt et fantastisk år. Faktisk et utrolig år med mye suksess, og selvfølgelig er jeg glad for dette,” sa Sinner, den 29. mannen som har klatret til verdens førsteplass.

“På den annen side har du alltid turneringer. Du må spille de største turneringene. Det er et stort privilegium å være en del av, og jeg ser bare frem til de neste utfordringene.”

Sinners sterkt forbedrede serve og utholdenhet har vært en del av spillet hans siden han begynte å jobbe med Darren Cahill, og italieneren kan slå hardt fra begge flanker til tross for sin tynne ramme.

Han viste igjen disse kvalitetene ved å vinne sin første tittel på gress i Halle, noe som har forberedt ham på mer suksess i All England Club selv om gressforholdene sannsynligvis vil være svært forskjellige i London.

Med Alcaraz’ tap i andre runde mot Jack Draper på Queen’s Club forrige uke og den syvdoble mesteren Djokovic på vei tilbake etter å ha gjennomgått en kneoperasjon tidligere denne måneden, er Sinner fast bestemt på å befeste sin posisjon på toppen.

“Dette er alles drøm, å være i den posisjonen,” sa Sinner, som nådde semifinalen i Wimbledon i fjor før han tapte mot den endelige runner-up Djokovic.

“Å være nummer én i verden er en prestasjon du bygger opp over et år. Og nå vil vi selvfølgelig se hvor lenge jeg kan bli der, og så er det en annen utfordring.”