Thu. May 30th, 2024

Det så ut stafetten var over før den hadde begynt da Marte Olsbu Røiseland manglet en avgjørende del på våpenet på første skyting. Men et iskaldt hode og en slovensk fysioterapeut var med på å redde OL-gullet for Norge.

Er det allerede over for Norge? lurte NRKs kommentatorduo på da Marte Olsbu Røiseland ble liggende lenge og skru på våpenet på matta under Norges aller første skyting. Det var ingen som forstod helt hva som skjedde. Etter å ha tatt seg god tid, fikk Røiseland likevel til slutt ned alle blinkene ved bruk av bare ett ekstra skudd – til tross for krevende forhold.

– Da jeg gikk til start, så kom fysioterapeuten vår Ragnar bort til meg og sa at noen hadde sagt at jeg hadde mistet noe på våpenet mitt. Jeg sjekka det, og jeg hadde to magasin og seks ekstraskudd, og alt var som det skulle, etter det jeg så, forklarer hun til NRK. Men så ute på den første runden fikk hun beskjed at hun hadde mistet irisen, altså siktet, på våpenet sitt. En del man er helt avhengig av å ha for å kunne skyte. Ingen vet hvordan det skjedde. – Jeg har aldri opplevd det før, sier Røiseland.

Og det her redningskvinnen(e) til Norge kommer inn i bildet. For den slovenske skiskytteren Polona Klemencic så delen falle av, og fortalte det til lagets fysioterapeut Ula Hafner. Hun snakket med Norge, men de fant ikke ut av feilen. – På vei tilbake så jeg noe sort i snøen, og gravde det fram og fikk gitt det til det norske støtteapparatet. Det tok vel halvannet minutt etter start før de hadde det, forteller Hafner til NRK.