Thu. May 30th, 2024

Charles Leclerc stakk til slutt av med seieren i Bahrain. Red Bull-profilene Max Verstappen og Sergio Pérez måtte bryte like før slutt etter store problemer med bilen.

Det så ut til at det skulle bli relativt komfortabel seier for Ferrari-fører Charles Leclerc i årets første Formel 1-løp. Men så tok Alfa Tauri-bilen til Pierre Gasly fyr, og sikkerhetsbilen måtte ut på banen. Og da samlet feltet seg, med Max Verstappen like bak Leclerc, i stedet for flere sekunder bak. Men Leclerc og Ferrari holdt hodet kaldt, og holdt Verstappen unna.

Men da Verstappen så ut til å sikre andreplassen fikk han store problemer med bilen. Plutselig mistet han all kraft, og han var tydelig misfornøyd. Men vondt skulle bli verre for Red Bull. For plutselig snurret Sergio Pérez, og han fikk store problemer med motoren.

Carlos Sainz føk forbi Verstappen, og det ble til slutt dobbelt Ferrari på toppen. – Jeg er så glad. De siste to årene har vært veldig vanskelig for laget, men vi visste dette var en strålende mulighet. Det starter på best mulig måte, med både nummer én og to. Det har ikke vært lett, men det er deilig å være tilbake i toppen, sier Leclerc etter løpet.